Introductie (augustus 2014)

Introductie.

Hartelijk welkom op mijn site met psychose verhalen. Van maart 2003 tot juni 2010 ben ik bijna 10 keer opgenomen met de diagnose reactieve psychose. Ik ken locaties als Zuiderpoort (Haarlem), Bennebroek, Spaarnepoort (Hoofddorp) en de Gelderse Vallei (Ede) want ik ben daar diverse keren als patiënt geweest.

Mijn ervaringen heb ik opgetekend en het merendeel hiervan is gepubliceerd bij het Cliënten Belangen Bureau. Een ander deel (ongeveer 1/3) is nog niet gepubliceerd.

Het doel van deze site is dan ook, om aan mensen die opgenomen zijn, steun te bieden. Wat zij zien, horen, ruiken en voelen is ‘normaal’ en het gedrag dat daaruit voortvloeit is verklaarbaar. Soms bied ik oplossingen aan die herkenbaar zijn en die altijd het concept van ‘herstel’ ondersteunen.

Niet alleen is deze site bedoeld voor patiënten, zij is ook bedoeld voor verpleegkundigen en hen die zorg aan de eerst genoemde groep verlenen. Herkenning, erkenning en benoeming van de feiten draagt dan bij tot genezing van degene die zij verplegen.

De site biedt ook adviezen aan doktoren aan. Wat werkt wel? Wat werkt niet? Wanneer gaat men over tot vermeerdering of juist vermindering van medicatie?

Tenslotte wens ik U een spoedig herstel toe. Aan het einde van de tunnel is licht, geloof me, ik spreek uit ervaring.

 

Haarlem, augustus 2014.

 

Rolf Th.J. van der Geest (ervaringsdeskundige)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *