Het zalfje (juli 2015)

Er zullen lezers zijn die het navolgende hilarisch vinden maar ik weet wel zeker dat er ook doktoren, psychiaters en verpleegkundigen zijn die het navolgende verhaal herkenbaar vinden maar des al niet te min niet echt leuk. Om het verhaal wat op te vrolijken heb ik het woord ‘zalfje’ met een oplopend cijfer aangeduid.

  1. Werd voorgeschreven door een arts die zei dat het er dezelfde avond zou zijn.
  2. Die avond was niets gearriveerd. De nieuwe kansen lagen de volgende ochtend
  3. Ook hier werd ik teleurgesteld; nee, de middag dan kwam alles binnen
  4. Geïrriteerd nu een beetje want ook in de middag niets
  5. Vooruitgang want jawel, maar niet op het medicatieblad en dus niet uitgereikt
  6. Laat in de avond: wel op medicatieblad maar niet in eigen beheer mogen hebben
  7. Wel in eigen beheer – 21 ieder dag zowel bij ochtend als avond melden dat ik het gebruikt had; dit was slechts een mondelinge controle.

Laat ik nog een poging wagen maar nu met een verstopt oor.

Diezelfde arts die mij het zalfje had voorgeschreven, constateerde tweezijdig een verstopt oor; een zogeheten prop. Hier was olie en een watje de eerste remedie maar simpeler was een oorspuit. De afdeling moest er eentje hebben maar ook van de gesloten afdeling kon men de spuit niet vinden. Dan toch maar de olie en jawel, het werd toegestaan een fles olijfolie op mijn kamer te zetten.

olie pillen

Als ik in de avond terug kom, blijkt de fles verwijderd en staat er een medicinaal cupje met olie. U kunt het raden; alle pogingen op alle afdelingen zijn gedaan: er zijn geen watjes en de klap op de voorpijl: de watjes mag ik de volgende dag zelf gaan kopen.

Dit laatste heb ik inderdaad gedaan maar voor wie denkt: “dat is het dan” moet ik meteen “nee” schrijven. De controle van het oor en de constatering werd gedaan op dinsdag. Omdat ik 6 dagen later met ontslag ging en dus formeel niet meer onder behandeling viel, daardoor werd de afspraak die 1 dag later in de agenda stond, geannuleerd; ik mocht naar mijn eigen huisarts.

En dan vind U het normaal dat mensen langer in die zorg blijven dan gewenst?? Nou, ik niet meer!!!

 

Rolf Th.J. van der Geest (ervaringsdeskundig en redactielid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *