Gewonnen of verloren (augustus 2015)

Velen onder U zullen het gevoel van ‘verloren’ herkennen als men weer in een nieuwe psychose is beland. Ook ik moet vol spijt bekennen dat er net weer een opname achter de rug is. Weer eentje met verschillende psychologische nieuwigheden waar vooral toch de tendens dat ik door moest gaan,

Het is allemaal waar; overal zitten positieve kanten aan waar ik wat aan heb gehad. Er was echter ook weer de toenemende irritatie over het gedrag van medebewoners of het te laat verschijnen op een afspraak van dokter nummer zoveel.

Slechts eentje wist, in de maand dat ik er zat, op tijd te komen. Hierbij meteen dan aangetekend dat hij ernstig betwijfelde of dit eigenlijk wel goed is. Ik reken hem bij de positievelingen want gelukkig: ik heb uiteindelijk gewonnen.

guiseppe verdiDat ‘gewonnen’ uit zich in het feit dat ik, met Othello van Verdi op, thuis achter mijn eigen laptop, mijn eigen verhalen kan schrijven. ‘Gewonnen’ is ook weer de dagelijkse wandeling door het park en de vele bemoedigingen die ik krijg. Ik word omschreven als ‘een sterke man’.

Wie het artikel van 4,5 naar 1 heeft gelezen, weet dat ik een lustrum vier. Jawel, ik schrijf dit niet in de verleden tijd maar in de toekomstige tijd. Ik ben koppig; ik negeer gewoon de laatste psychose en probeer in rap tempo mijn leven weer op te pakken.

Zelfs de waarschuwing van mijn behandelaar dat ik “nooit meer de oude” zou worden en dat ook dit weer inleveren betekent, sterkt mijn koppigheid en vastberadenheid. Er zijn namelijk bewoners die de werkelijke zon zelfs voor lief nemen en zeggen niet meer te kunnen genieten. Het ‘leven’ heeft hen teveel tegenslag gebracht en vaak overheerst de gedachte dat een nieuwe aangeboden therapie geen soelaas zal bieden.

Probeer!!!! Blijf proberen! Zelfs 5% wist is dus werkelijke winst.

Je “oude zelf” is verleden; leer ervan;

Het kijken naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen is “jouw toekomst”

Maar het meest belangrijke:

GENIET TEN VOLLE VAN HET  “NU”.

Rolf Th J. van der Geest (ervaringsdeskundige en redactielid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *