Een engel op je pad (maart 2013)

Een engel op je pad.

Ik liep in de gang, hoewel het was meer sloffen dan lopen en naast mij liep mijn goede vriend Wilfred. Ik verkeerde weer in psychose en vertelde over de engel die ons op onze weg vergezelde. We lopen te snel, zei ik tussendoor en weer vertraagde ik mijn pas. Over de bescherming die de vleugels bieden, had ik het nu.

Een zachte klop op mijn rechter schouder bemoedigde mij weer verder te gaan. Razendsnel veranderde het beeld van een engel naar een brancard waarop ik lag ter onderzoek. Mijn hersenen hadden kennelijk signalen afgegeven die afdoende waren om te denken dat ik een herseninfarct had gehad. Mijn vriend Wilfred duwde de brancard en ik probeerde onderweg zoveel mogelijk de bipsen van verpleegkundigen te raken.

Ondanks de waarschuwingen die Wilfred riep, geloofde niemand dat ik ook werkelijk een mep zou uitdelen maar dat deed ik wel. De engel was er ook nog steeds klaar om in te grijpen waar nodig maar ook hij scheen van de brancardrace te genieten. “Dit moment van rust wordt U aangeboden door GgzinGeest” stond er op een deur getypt maar op de volgende schuifdeur was het woord “rust” vervangen door “angst”.

Uiteindelijk werd onze race gestopt door een grote witte donut waar je doodstil in moest liggen. Er bleek niks mis met mijn hersenen, geen nare bloedingen of andere zaken die maar mis konden zijn. Mijn engel was kennelijk ook tevreden want hij rekte zich behaaglijk uit. “zullen we weer terug gaan naar de afdeling”. Ik was te uitgeput door de race en het onderzoek om nog enige reactie te geven. We passeerden op onze terugweg de momenten van angst en rust weer en het leek wel of het de bedoeling was dat dat laatste zijn effect zou hebben.

“Een engel op je pad” is in werkelijkheid de titel van een boek waarin mensen vertellen over hun ontmoetingen met deze hemelvorsten. Woorden als ‘redding’, ‘bemoediging’, ‘hoop’ en ‘rust’ komen heel veel voor en het is een geruststellende gedachte dat de auteur in ieder geval geheel in zijn zaak geloofd.

Als ik het bovenstaande niet zelf had beleefd en mijn vriend Wilfred er later niet op was terug gekomen, had ik er geen waarheid in gevonden maar nu weet ik beter. Mijn beschermengel is altijd aan mijn zijde en zal me steunen door dik en dun. Als ik goed luister hoor ik zijn adviezen en aanwijzingen naar een beter leven. Volg ik ze op dan is dat alleen maar ten goede van mijzelf.

 

Rolf Th.J. van der Geest ervaringsdeskundige

© Copyright Cliënten Belangen Blad maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *