Buitenspel (oktober 2014)

Lieve lezers ik sta even tijdelijk buitenspel of moet ik schrijven “buiten het spel”? Ik heb niks misdaan maar toch heb ik een week geleden de rode kaart van de scheidsrechter gekregen en het kon niet anders: ik moest het speelveld af en de catacomben in op weg naar de kleedkamers.

Veel van mijn medespelers vonden het “achteraf” een verstandige beslissing van de scheids maar ik was voornamelijk boos op mijzelf omdat ik het zo had laten gebeuren. Want, ja, twee jaar zat ik in een toenemende flow; mijn energie nam explosief toe; ik durfde onverwachte stappen te zetten; ik leefde of herleefde weer.
Corporaties-gemeenten-en-huurders-buitenspel-gezet-door-Rijksoverheid
Toen kwam de klap, de gemene wolf in schaapskleren, onverwacht en onvoorzien. Het begon met een “eenvoudige” verliefdheid waarin ik tot driemaal toe werd afgewezen en het eindigde met melancholische en depressieve terugkerende, nare, boze en vervelende gedachten.

Nog maar net voor de definitieve val (van mijn muur) wist ik in te grijpen door Oxazepam te gaan gebruiken en daarna volgde het totaal onnodige en overbodige zelfverwijt. Waar kon het mis zijn gegaan? Waarom had niemand uit mijn omgeving dit gesignaleerd? Ja, achteraf werd er “geluld” ik wist het wel en ik zag het: je werd steeds drukker. Maar wat heb ik aan “achteraf”? Kom verdikkie op het moment suprême!!!

“Het is slechts een kleine stap terug, om straks weer een stap voorwaarts te maken”. Nee, dit lijkt een variant op Neil Armstrong maar heeft een filosofische inslag. Er is toekomst; je doet het goed; je kunt het straks weer aan dat heb je al bewezen; een nachtje niet slapen, betekent nog geen opname; neem de jonge Rolf in je armen en geef hem als volwassen Rolf onvoorwaardelijke liefde en omdenken…..slechts enkele van de steengoede tips die ik kreeg buiten dat ik moest gaan wandelen in het park achter mijn huis.

Er is nog zo’n grootheid die ik bewonder en dat is Martin Luther King want hij sprak veel maar vier woorden heb ik onthouden: “I have a dream” en dat is het mensen: houdt vast aan je droom en geloof erin. Het dal kan diep zijn maar het uitzicht bovenop de berg is zo mooi.

Ik hoop jullie allen spoedig als de “oude” Rolf weer te ontmoeten of te spreken.

Rolf Th.J. van der Geest (redactielid en ervaringsdeskundige)

© oktober 2014 R.T. J. van der Geest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *