5 kilo eraf (december 2012)

5 kilo eraf.

In mijn vorig verslag vertelde ik van het begin van de strijd om totaal 40 kilo eraf te krijgen. De belangrijkste eyeopener was de diëtiste. Toen mijn eet- en drinkgewoonten in kaart waren gebracht, vielen de hoeveelheden melk en jus d’orange meteen op. Ik weet niet meer hoeveel klonten suiker er in het sap zaten en ook het aantal vetten, koolhydraten en eiwitten van de melk waren beslist buiten proportie. Gewoon kraanwater en geheel tot mijn verbazing frisdrank maar dan de Light versie.

De tweede stap op weg naar de afvalrace was de fitness. Ik ging naar het Zuiderbuiten Spaarne waar een kwikfit zit. De rondleiding was leuk (door mijn eigen nicht Saskia die daar aerobics geeft) en daarna begint het getouwtrek om de apparaten. Een loopband, een crosstrainer, een fiets, een roeiapparaat en diverse apparaten die ter versterking van verschillende spiergroepen zijn. Aangezien het gewicht van het buikje aan de voorkant zit, heb ik last van mijn rug en dus werden extra oefeningen gedaan ter versterking van de rug.

De derde actie die ik ondernam was de wandelgroep rond de Molenplas. Op woensdag, in een stevig tempo een uurtje rond de Molenplas wandelen. Voelde ik daar mijn onderrug weer? Het bleek dat niet alles zich even soepel zette naar mijn wens om binnen 1 week weer fit en soepel te zijn. Nee, daar zullen meer weken voor nodig zijn.

 

5 kilo erbij

Het is niet moeilijk om 5 kilo erbij te krijgen. Eerst ben ik halverwege december jarig en op de muziekvereniging waar ik mijn partijtje meeblaas, trakteer ik dit jaar op slagroomsoesjes die voordat ik ze voorzet aan mijn vrienden, uitgebreid getest moeten worden en jullie snappen wel wie dat testen doet. De middag ervoor ben ik samen met een vriendin inkopen wezen doen. Van de lekkere vers gebrande nootjes van de markt. Franse kaasjes, koffie en koffiemelk, suiker, wijn, bonbons, toast, kip saté, tonijnsalade en frisdrank Light.

Op donderdagavond, de repetitieavond zijn er 50 soesjes doorheen gegaan. Op deze vrijdag zullen er nog eens 20 sneuvelen maar deze hoeveelheden worden overtroffen door de bonbons want daar gaat meer dan een kilo van op. Natuurlijk is het overbodig om te zeggen dat ik goed van tevoren maar ook achteraf alles heb getest.

De vrijdag is er een soort van afterparty thuis bij oom Wim. Op deze avond zullen 2 van de 3 overgebleven kaasjes op gaan en de kip saté. Gevolgd door de zondag. Wim en ik hebben een concertabonnement en deze keer kregen we het Egidius kwartet met het programma ‘kerst in 16de-eeuws Leiden’. Dit alles werd natuurlijk afgeroomd met een dinertje: peperentrecote, Franse uiensoep, salade, aardappeltjes, frites, wat groente erbij en Irish coffee toe.

De leugen regeert.

Dan volgt het diner bij de Molenplas waar er veel mensen zijn die me complimenteren met het feit dat er 5 kilo af is. Wel, dames en heren gezien het bovenstaande…… maar bedankt voor de complimenten.

Rolf Th.J. van der Geest (ervaringsdeskundigen)

© Copyright Cliënten Belangen Blad december 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *