40 kilo afvallen, mijn start begint nu (oktober 2010)

40 kilo afvallen, mijn start begint nu.

Veel van mijn artikelen gaan over de aanzet tot de psychose, een enkel artikel over wanen maar de meeste toch wel over angst en de vermenigvuldiging van gedachten. Kennelijk onthoudt het geheugen die momenten en hieruit kan dus onomstotelijk worden vastgesteld dat er ten minste twee functies zijn die hun werk in de aanzet tot psychoses doen.

In het proces van genezing zit de aanmaak van stofjes zoals dopamine die een belangrijke rol spelen. Orden je bijvoorbeeld de gedachten voordat je een zin formuleert dan is dat al meteen genoeg voor de aanmaak van stofjes. Maar ga maar eens een half uur in de frisse lucht wandelen, doe maar eens een uur aan fitness of zwemmen. Buiten de lichamelijke en geestelijke inspanning die dit kost worden er kosteloos stofjes aangemaakt.

Toch is er ook iets dat ons tegenhoudt die lichamelijke inspanning te gaan doen. Het blijkt altijd weer makkelijker om een uur op bed te gaan liggen dan om een uur actief bezig te zijn. Eigenlijk moet ik dat meteen nuanceren: het is moeilijker uit bed te komen na een uur rust en je dan actief te gaan bewegen.

Nu is het een feit dat ik voordat ik begon aan dit artikel ik net een uurtje op bed had gelegen. De allesbehalve ideale start om zoveel mogelijk dopamine aan te maken. Meteen als ik klaar was naar de supermarkt lopen want daarmee had ik mijn half uur beweging te pakken dan het artikel redigeren en klaar is Kees. De kettingreactie is ingezet.

Probeer zoveel als mogelijk activiteit in een dag te leggen. Op bed blijven zorgt voor versuffing. Maak een dagindeling en probeer aan het einde van die dag eerlijk naar jezelf te zijn. Niet alles hoeft geslaagd of 100% perfect te zijn. Geef niet op ook niet na de 10de keer. Geef jezelf gemeende complimenten en als je het kunt, moedig anderen ook aan.

Aan het begin van mijn strijd, kreeg ik een lief kaartje van mijn tante Els en dat is nu precies waar ik het voor doe. Voor die kleine aanmoediging.

 

SUCCES !!!!!

Rolf Th.J. van der Geest

© Copyright Cliënten Belangen Blad oktober 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *