30 (december 2013)

30

Dit is artikel 30 van mijn hand. Ik heb in de 3,5 jaar dat ik nu bij de redactie zit, telkens met veel plezier  een grote diversiteit van onderwerpen aangeboord. Een groot deel daarvan ging over angst tijdens, voor en na een psychose. Een deel ging over de waandenkbeelden en weer een ander deel over medicatie. De reacties die ik van mijn trouwe lezers terugkrijg gaan meestal over de herkenbaarheid van de onderwerpen. Men heeft ook gekke dingen meegemaakt en ik probeer diegene altijd aan te zetten tot het schrijven van een artikel.

Op dit moment heb ik al voor het maartnummer geschreven. De inspiratie komt van die ontmoetingen die ik heb. Soms zie ik iemand sloffen over de gang en zie ik mezelf weer gaan naar “onderweg naar morgen” zoals ik eens al schreef. In het artikel “strohalm” dat eerder werd gepubliceerd, schreef ik “remember me……..” en dat is precies wat we eigenlijk allemaal willen. We willen onsterfelijk worden, onze naam moet voortleven in de geschiedenis, we willen ‘gekend’ worden als mens, als uniek individu.

“……But don’t forget my fate” en dat wordt nogal eens wel vergeten. Het lot dat we door deze terugval ondergaan. We zijn kwetsbaar geworden, we blijken wel degelijk overwinnelijk. We raken een deel van onze spontaniteit kwijt en daardoor veranderen we als mens. We zijn en blijken kwetsbaar te zijn.

Met 30 artikelen op mijn naam wil ik die hoop doorgeven….. er is aan het einde van de tunnel licht….. er is een uitweg; heb geloof in jezelf…. Die zelfredzaamheid van de individuele mens is zo groot…. Met kleine babystapjes kom je vooruit, lopen gaat nog niet, je bent nog lang niet zover, accepteer jezelf zoals je bent.

 

Bedankt voor jullie vertrouwen en support,

Tot de volgende inspiratie,

 

Rolf Th.J. van der Geest (ervaringsdeskundige)

© Copyright Clienten Belangen Blad december 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *